Snoeien van bomen en takken

Snoei geeft groei. Het snoeien van een boom kan grote gevolgen hebben voor de boom en de omgeving. Een oplossing die in eerste instantie goedkoop lijkt, kan grote (financiële) gevolgen hebben op lange termijn. Voor het op de juiste wijze snoeien van een boom heeft u een specialist van formaat nodig. De jarenlange kennis en ervaring van Arbor-Tech zorgt er voor dat u als klant zowel op de korte als lange termijn voorzien wordt van de voor u beste oplossing.

Snoeien kan plaats vinden in vele groeifasen van de boom. Zo begint men na het aanplanten van een boom met de aanplant-, jeugd-, begeleidings- en vormsnoei. Dit zorgt er voor dat de boom zonder schade kan uitgroeien tot een boom die geen overlast veroorzaakt, bijvoorbeeld door overhangende of laaghangende takken, er geen takken kunnen uitbreken door ‘codominante toppen’, ‘zuigers’ of schurende takken. Indien men in die eerste jaren van de boom deze soorten snoei achterwege laat, kan het zijn dat de boom op termijn overlast gaat veroorzaken. Men moet dan overgaan tot het inhalen van achterstallig onderhoud en de boom voorzien van gebruikssnoei, uitdunsnoei, of zelfs veteranensnoei om de boom in stand te kunnen houden op een veilige en voor de boom gezonde manier.

Het op latere leeftijd toppen, knotten en kandelaberen van bomen is bij gezonde bomen veelal af te raden. Een goed advies hierin kan van levensbelang zijn voor de boom en voor u als klant. Een verkeerd gesnoeide boom kan levensgevaarlijk worden op termijn. Bij Arbor-Tech bent u zeker van het gunstigste advies voor uw kostbare bomen. Vraag daarom vandaag nog een gratis offerte aan!

Contacteer ons via de website
of bel op ons gratis nummer 0800 12 100.